Suficit djeluje lijepo na papiru

BANJALUKA – Komentarišući suficit od 6,87 miliona KM koji je bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ostavio u gradskoj kasi, prema…

Vijesti Maj 26, 2021

BANJALUKA – Komentarišući suficit od 6,87 miliona KM koji je bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ostavio u gradskoj kasi, prema Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta za 2020. godine, a koji je trebao biti razmatran na današnjoj sjednici Skupštine grada gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da taj suficit samo djeluje lijepo na papiru te da je on rezultat planiranih prihoda koji se nisu ostvarili.

“Taj suficit je pojela maca, on samo djeluje lijepo u knjigama, na papiru. On je produkt neracionlanog planiranja prihoda koji se nisu ostvarili, a koji su bili minimalni zbog investicija koje su abnormalno planirane. Ti projekti nisu realizovani i preneseni su u ovu godinu”, istakao je Stanivuković.

On ističe da je činjenica da će ostati nekih 2 do 2,5 miliona ove godine.

“Kada odbijemo suficit, nama treba otprilike 10 miliona da nadoknadimo ono što je Skupštinska većina i prethodna administracija lošim radom stvorila”, kazao je Stanivuković.