Svečana akademija “Pohvala srpskom narodu” ispred Hrama Hrista Spasitelja

U više gradova Republike Srpske danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, a centralno obilježavanje biće održano u 20 časova u…

Politika Septembar 15, 2020

U više gradova Republike Srpske danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, a centralno obilježavanje biće održano u 20 časova u Banjaluci na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, svečanom akademijom “Pohvala srpskom narodu”.

U programu će učestvovati glumci iz Banjaluke i Beograda koji će govoriti tekst iz drame “Solunci govore” nedavno preminulog novinara i publiciste Antonija Đurića, članovi orkestra Narodnog pozorišta iz Beograda, Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

Na akademiji obratiće se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željka Cvijanović predsjednica RS. Pored Dodika i Cvijanovićke putem video linka obratiće se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U čast pomenutog praznika najveći grad Srpske je okićen zastavama Srbije i Republike Srpske, a ispred Palate Republike poredane su zastave. Na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja su posljednje pripreme za svečanu akademiju.
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.