Tamindžija vrijeđao Trivićevu

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Ilija Tamindžija se tokom današnje sjednice parlamenta obrušio na poslanika PDP-a Jelenu Trivić, rekavši…

Politika Oktobar 23, 2019

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Ilija Tamindžija se tokom današnje sjednice parlamenta obrušio na poslanika PDP-a Jelenu Trivić, rekavši da je zaljubljena u partijskog kolegu Draška Stanivukovića.

– Njegova profesorica je očito zaljubljena u njega – kazao je u jednom momentu Tamindžija, komentarišući odnos Stanivukovića i Trivićeve.

Trivićeva je na ovu izjavu oštro reagovala, te je prvo opomenula potpredsjednicu Narodne skupštine RS Željku Stojičić zato što nije reagovala na Tamindžijine uvrede.

– Kao žena ste trebali da me zaštitite, pa makar me najmanje na svijetu voljeli – kazala je Trivićeva.

Potom se okrenula prema Tamindžiji i kazala da mu se više nikada neće obratiti, te da će te svoje riječi morati objasniti njenom suprugu Dejanu Triviću.

– Sram da vas bude, gospodine Tamindžija. Završili smo raspravu – kazala je ljutito Trivićeva.

Nakon njenog izlaganja, Stojičićeva joj se izvinila, navodeći da u žustroj raspravi koja je trajala u sali nije čula tu Tamindžijinu rečenicu.

Reagovali su i ostali poslanici opozicije koji su osudili Tamindžijine šovinističke izjave, te zatražili da mu parlament izrekne opomenu.

Poslanica PDP Gordana Vidović ukazala je da se tako nešto često dešava u skupštini te da je potrebno stati u kraj sa šovinističkim ispadima i vrijeđanju žena.

Dušica Šolaja, narodni poslanik SNSD-a, kazala je da osuđuje svaki oblik šovinizma i vrijeđanja pogotovo žena u skupštini, ali da pravila moraju da važe za sve poslanike, podsjećajući da je poslanik SDS-a Miladin Stanić izrekao niz uvreda na njen račun

Tamindžija je kasnije pokušao da ublaži svoj stav, navodeći da je mislio reći da je “Trivićeva zaljubljena u stavove svog partijskog kolege”.

Nezavisne.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.