“Traže povratak Bratića u rukovodstvo NSRS za imenovanje Božovića”

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je danas da se konsultacije između SNSD-a i SDA u vezi sa imenovanjem…

Politika Januar 16, 2020

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je danas da se konsultacije između SNSD-a i SDA u vezi sa imenovanjem Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH i drugim pitanjima vode svakodnevno te da problem za SDA, koja koči ovo imenovanje, nije sam Božović već neka druga pitanja.

– To je, između ostalog, povratak Senada Bratića iz SDA na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske – istakao je Tegeltija.

Do imenovanja Božovića na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH je zamjenik ministra Dževad Mahmutović koji je kadar SDA

Tegeltija je sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH povukao tačku dnevnog reda kojom je predviđeno potvrđivanje imenovanja Božovića za ministra. Ranije je rečeno da se imenovanje odgađa zbog dodatnih konsultacija između SNSD-a i SDA-a, da ne bi došlo do preglasavanja.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić iz SDA juče je nakon sjednice Proširenog kolegijuma oba doma Parlamenta BiH rekao da je SDA tražila od Tegeltije da sa sjednice Predstavničkog doma povuče imenovanje Božovića do naredne sjednice koja bi trebalo da bude održana u februaru. Do tada bi, kaže, bile obavljene dodatne konsultacije između SDA i SNSD-a.

Glas Srpske
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.