Tri kilometra od centra bez asfalta

BANJALUKA – Mještani dijela Majevičke ulice u naselju Petrićevac, koja je udaljena manje od tri kilometra od centra grada, još…

Vijesti April 29, 2021

BANJALUKA – Mještani dijela Majevičke ulice u naselju Petrićevac, koja je udaljena manje od tri kilometra od centra grada, još muku muče s makadamom i predali su zahtjev gradskim vlastima kako bi ovaj dio ulice bio asfaltiran.

“Ovo je dugogodišnji problem ljudi koji žive u ovom dijelu ulice. Nepojmljivo mi je da, iako smo udaljeni od centra grada manje od tri kilometra, mi nemamo asfalt ni javnu rasvjetu. U ulici žive i djeca koja zbog neuslovnog puta nisu bezbjedna kada se igraju ili vraćaju iz škole”, priča za “Nezavisne” Đorđe Račić, mještanin ovog dijela Majevičke ulice.

Istakao je da je problem što u ovoj ulici nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, te da je put planiran po svim normativima kada je izvršena parcelacija zemljišta na manje placeve.

“Placevi su svi rasprodani, ali nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, iako je put uplanjen. Prema našim saznanjima, put nije prošao zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa grada i privatnog vlasnika. Mi molimo nadležne iz Gradske uprave da sagledaju ovu našu situaciju i izađu nam u susret jer godinama pokušavamo riješiti ovaj problem”, naveo je Račić.

Mještani su, prema Račićevim riječima, već nekoliko puta slali molbe Gradskoj upravi kako bi se ovo pitanje pokrenulo, ali su svaki put dobijali odbijenice.

“Odgovori su bili da nisu u mogućnosti da nam izađu u susret kako bi se asfaltirala ova dionica. To je put od nekih 70 metara i mislim da to ne zahtijeva puno ulaganja, a nama bi značilo mnogo. Kada padne kiša, put je pun blata i bukvalno se ne može izaći iz kuća”, rekao je Račić.

Ističe da su mještani u komunikaciji s vlasnikom puta koji bi trebalo asfaltirati, te da je i on voljan da se ovo stanje što prije riješi dogovorom.

“Obraćali smo se i mjesnoj zajednici Petrićevac, ali smo napisali i pismo gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i očekujemo odgovor”, navodi Račić.

Mještani su pri ulazu u ovaj dio Majevičke ulice postavili i transparent “Hoćemo asfalt”.

Kako kažu, nekoliko domaćinstava u ovom dijelu Majevičke ulice nema ni javnu rasvjetu.

Iz Gradske uprave do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nisu nam odgovorili na pitanja o ovoj problematici na koju se žale mještani.