Trojica banjalučkih odbornika pregovaraju o prelasku u DEMOS

BANJALUKA – Trojica banjalučkih odbornika, Budimir Balaban, Nenad Šibarević i Milenko Jaćimović, nezadovoljni su statusom u DNS-u, čiji su dres…

Vijesti Juni 7, 2019

BANJALUKA – Trojica banjalučkih odbornika, Budimir Balaban, Nenad Šibarević i Milenko Jaćimović, nezadovoljni su statusom u DNS-u, čiji su dres obukli početkom ove godine, tako da, kada je riječ o nastavku političkog djelovanja, razmišljaju o dvije opcije, saznaju “Nezavisne” nezvanično.

Izvor “Nezavisnih” potvrdio je da je jedna od tih opcija pridruživanje Demokratskom savezu (DEMOS), o čemu se pregovori već vode, a druga je ponovno aktiviranje partije “Sloboda”, koja nikada formalno-pravno nije ugašena.

“Obje opcije su na stolu. Ono što je izvjesno, jeste da ovi odbornici nisu zadovoljni dogovorima koje su imali sa liderom DNS-a Marka Pavića. Smatraju da Pavić nije ispunio obećanja koja im je dao početkom godine, kada su se pridružili stranci koj je lider. DNS ih drži po strani i oni ne žele da tako prođe ova godina”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”, te dodaje da ovi odbornici razgovaraju sa članovima DEMOS-a o prelasku u tu stranku.

Kako dodaje naš izvor, ova trojica odbornika razgovarala su sa odbornicima drugih stranaka u gradskom parlamentu.

“Cilj je da sa jednom listom izlaze na predstojeće izbore jer pojačani sa ova tri imena, uvjereni su, prolaze cenzus”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.