Uručena tri inhalatora za najmlađe pacijente

BANJALUKA – Članovi Crvenog krsta Medicinske škole Banjaluka su od prikupljenih sredstava za članarinu kupili tri inhalatora koje su uručili…

Vijesti Maj 27, 2021

BANJALUKA – Članovi Crvenog krsta Medicinske škole Banjaluka su od prikupljenih sredstava za članarinu kupili tri inhalatora koje su uručili Odjeljenju za pulmologiju Dječije klinike Univerzitetskog kliničkog centra RS kako bi im na ovaj način pružili skromnu pomoć.

Nikolina Milišić, koordinator za praktičnu nastavu Medicinske škole u Banjaluci za “Nezavisne” ističe da svake godine u saradnji sa banjalučkim Crvenim krstom novac od prodaje markica daju u humanitarne svrhe.    

“Ove godine smo se odlučili da to bude Klinika za dječije bolesti. Skupili smo 320 KM i od toga smo kupili tri inhalatora”, kazala je Milišićeva.        

Dodaje da, iako u ovoj klinici imaju inhalatore, neki od njih su dotrajali,  pa su odlučili da im kupe nove. 

“Ta pomoć jeste skromna, ali je bitno da smo prepoznali tu njihovu potrebu”, istakla je Milišićeva.

Željana Kostrešević, glavna sestra Klinike za dječije bolesti UKC RS, je kazala da je donacije mladih članova Crvenog krsta Medicinske škole od velikog značaja sa aspekta što će olakšati rad sa najmlađim pacijentima, te da je vrijedna imajući u vidu da su je pokrenuli mladi ljudi i njihove buduće kolege.       

“Time su pokazali da su već u srednjoj školi shvatili koliko vole svoj poziv koji su odabrali. Zahvaljujemo se ispred pacijenata i osoblja Klinike na ovoj donaciji”, kazala je Kostreševićeva,

Milišićeva dodaje da sekcija Crvenog krsta radi u prostorijama škole već dugi niz godina u saradnji sa Crvenim krstom Banjaluke.      

Ona ističe da svake školske godine imaju akciju koju provode, te da prikupljeni novac od prodaje markica podijele u humanitarne svrhe.