Uspješni mladi banjalučki sportisti kod Stanivukovića: Grad vrednuje rezultate

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković upriličio je prijem za uspješne mlade sportiste iz Banjaluke – Jovana Lekića iz Akademskog…

Vijesti Juli 20, 2021

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković upriličio je prijem za uspješne mlade sportiste iz Banjaluke – Jovana Lekića iz Akademskog plivačkog kluba “22. april” koji je ostvario istorijski uspjeh na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu i Harisa Eminovića iz Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom “Vrbas”, koji je prvi stonoteniser iz BiH koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Uz čestitke za uspjeh, gradonačelnik je istakao da Grad vrednuje rezultate i uspjehe koje postižu naši sportisti i sportski klubovi, te da podrška neće izostati ni u narednom periodu.

Naime, Jovan Lekić reprezentativac BiH i član Akademskog plivačkog kluba “22. april” na Evropskom juniorskom prvenstvu osvojio je srebrnu medalju na 400 metara slobodno i bronzanu na 200 metara slobodno, a učestvovao je i u finalnim trkama na 1.500 i 800 metara slobodno, gdje je takođe oborio juniorske, ali i seniorske rekorde.

Haris Eminović na svjetskim kvalifikacijama za Paraolimpijske igre u Tokiju, koje su održane u Laškom u Sloveniji, ostvario je impozantan rezultat i sjajnim igrama zaslužio vajld kartu za Paraolimpijske igre u Tokiju.

Današnjem prijemu trebalo je da prisustvuje i Emir Muratović iz Plivačkog kluba “Olimp”, ali je već otputovao na Olimpijske ige i za njega će biti upriličen prijem po povratku.