Vulićeva odbila učešće na konferenciji o izbornoj reformi

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić odbila je da učestvuje u radu onlajn konferencije “Izborna reforma…

Politika Mart 29, 2021

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić odbila je da učestvuje u radu onlajn konferencije “Izborna reforma 2021”, koju danas organizuje Koalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”.
Vulićeva je navela da ne želi da učestvuje u radu ove konferencije, jer sumnja u nepristrasnost i transparentnost Koalicije “Pod lupom”.

– Imajući u vidu da je ova koalicija na lokalnim izborima održanim u Doboju imala “posmatrače”, a zapravo su to bili prepoznatljivi članove jedne od političkih partija, ne želim da učestvujem u radu ove konferencije – istakla je Vulićeva.
Ona je dodala da učestvuje samo u zvaničnim aktivnostima, organizovanim od zvaničnih institucija, navodeći da se o eventualnim izbornim reformama može razgovarati na sjednicama Parlamentarne skupštine i njenih radnih tijela.
– Poslovnicima o radu je omogućena i javna rasprava o nekom pitanju, a ova konferencija ti nije – rekla je Vulićeva.
Organizator ove konferencije najavio je da bi u uvodnom dijelu konferencije trebalo da se obrate predsjednik Strateškog odbora Koalicije “Pod lupom” Vehid Šehić, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Misije OEBS u BiH Ketlin Kavalek.
O izbornoj reformi trebalo bi da govore predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić i delegat u Domu naroda Munib Jusufović.
Početak onlajn konferencije zakazan je za 11:00 časova, a planirana je i jednočasovna diskusija učesnika.
SRNA
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.