Završeni radovi na magacinu civilne zaštite, u funkciju do ljeta

Novi, veliki magacin za civilnu zaštitu i vatrogasce trebalo bi da bude pušten u funkciju do ljeta, nakon što su…

Vijesti Mart 15, 2020

Novi, veliki magacin za civilnu zaštitu i vatrogasce trebalo bi da bude pušten u funkciju do ljeta, nakon što su radovi na njemu u potpunosti završeni, rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Prema njegovim riječima, da bi se magacin stavio potpuno u funkciju, neophodno je ugovoriti postavljanje stalaža i stolica za opremu.

“Ugovoreno je vanjsko uređenje i postavljanje nove ograde, dok je pokrenuta javna nabavka za postavljanje asfalta. Nadamo se da će asfaltiranje početi na proljeće i nakon toga ćemo moći pustiti magacin u funkciju”, istakao je Ćućun.

Ćućun je ranije rekao da će u tom objektu biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine za punjenje vreća.

“Takođe, tu će biti i administrativni prostor i kancelarija za zaduživanje opreme”, rekao je Ćućun.

Izgradnja centralnog magacina za potrebe civilne zaštite i vatrogasne službe počela je početkom aprila prošle godine, a vrijednost ovih radova je 650.000 KM.

Magacin će, osim opšte namjene, odnosno za skladištenje sredstava, služiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, kako lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja, zatim moći će skladištiti so i materijal za Zimsku službu.

Izvođači radova na magacinu za civilnu zaštitu i vatrogasce su bila banjalučka preduzeća “Tekton” i “Građenje Đurić”.

 N.V.