Zrinjski nije prihvatio pozivnicu za ABA 2

Klub iz Mostara će u narednoj sezoni igrati samo Ligu BiH. Foto: FENA/Arhiva Mostarski Zrinjski nije prihvatio pozivnicu za…

Sport Juli 18, 2019

Klub iz Mostara će u narednoj sezoni igrati samo Ligu BiH.

KK Zrinjski
Foto: FENA/Arhiva

Mostarski Zrinjski nije prihvatio pozivnicu za učešće u regionalnoj košarkaškoj ABA 2 ligi u narednoj takmičarskoj sezoni.

Nakon što je došlo do fuzije Cedevite i Olimpije, ostalo je upražnjeno mjesto koje je u ABA 2 trebalo da zauzme Olimpija, a vođstvo lige uputilo je pozivnicu Zrinjskom. Međutim, rukovodstvo mostarskog kluba odlučilo je da u sljedećoj sezoni igra samo domaći šampionat.

Kako Fena saznaje iz uprave kluba, u kratkom vremenu koje su imali na raspolaganju čelni ljudi Zrinjskog nisu uspjeli pronaći generalnog sponzora, pa je odlučeno da se ne ulazi u rizik s obzirom da takmičenje u regionalnoj ligi iziskuje kvalitetnije roster, a samim time i puno veći proračun.

U novoj sezoni ABA 2 lige nastupiće Borac Čačak, Dinamik, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split i Sutjeska. Vođstvo lige uskoro bi trebalo da objavi ime dvanaestog učesnika.